#31 První noční

#31 První noční

 

* Práce šlechtí * Pokec v lisovně * Zmrzlý polotovar * Kamerový systém * Množství cizinců * Tři burgry a cola * Vzniklé sympatie * Zaniklé sympatie *

 

 

Protože „peníze kazej člověka“ a „bez peněz do hospody nelez“, museli jsme si se Štefim začít v matičce Praze hledat okamžitě výdělečnou práci. A jelikož máme rádi změnu, nastoupili jsme na pozici „žlutá jmenovka“ do Muck Donald’s I. P.Pavlova (ten co choval psy).

Vzhledem k tomu, že jsme byli v restauraci nováčky, dostali jsme ihned ty nejhorší směny. Naší první byla, mezi zaměstnanci tuze oblíbená, páteční noční.

Jako obvykle jsme na sebe nasoukali muck uniformu, muck kšiltovku s muck kalhotama, muck pásek, nasadili muck úsměv a vyrazili směr 8 hodin strávené fyzické činnosti.

První sympatie jsme si u vedoucí směny vysloužili hned na začátku, kdy jsme se na pracovišti hlásili s desetiminutovým zpožděním. Jako omluva byla výjimečňe použita pravda a my se přiznali, že jsme si prohlíželi v mek růmu (jakýsi obývák restaurace ) nástěnku s fotkami z Vánoční besídky restaurace. Informaci jsme doplnili větami typu: “ To musela bejt skutečně nezapomenutelná párty“ nebo „Tahle akce musela stát pár životů“, čímž jsme si získali i druhé sympatie, jelikož tuto besídku, kde byl kromě jahodového shakeu zakázán alkohol, organizovala ona!

Štefi byl poslán na kuchyň, a tam měl po zbytek života měnit zmrzlý polotovar v chutné cosi, vzdáleně připomínající maso! Já měl svůj čas trávit na lisovně, kde se pomocí lisovače mění prázdné krabice, papíry,obaly a zbytky potravin v malé krabičky, z kterých se pak opět vyrabí nové sendviče.

Neznalí poměrů jsme chvilku (dvě a půl minuty) předstírali práci a pak se sešli dole ve skladu na pravidelný „pokec“. Zábava byla v plném proudu, když v tom přiběhne vedoucí směny s dotazem, jestli to myslíme vážně! Řekli jsme pravdu, čímž jsme získali i třetí sympatie, a pomalu se šourali na své pracoviště.

Uběhlo pár minut a tentokrát jsme místem setkáni určili lisovnu, kde jsme si z kartonu udělali pohodlná křesílka a pokračovali v debatě. Nestihli jsme ani dojíst všechna jablka z ovocného sáčku a byla tam znovu. Tentokrát s pravdivým faktem, že takovéto pracovníky tady nepotřebujou. Vzhledem k tomu, že moderní technologie šly prudce nahoru a celá restaurace byla pod dohledem kamer (nacož jsme u nás ve Vrbovce v Muckáči nebyli zvyklí, viz true storka #19), opustili jsme svá pracovní místa a šli na kasu, abychom mohli alespoň občas něco prohodit.

Na servise bylo plno lidí, a tak jsme si vybrali ty nejméně frekventované pokladny a jali se opět konverzovat. Když přišel náš první zákazník, poprosili jsme ho, ať chvilku počká a dokončili historku. Když jsme se dostatečně chlapsky vyhihňali, začali jsme obsluhovat už dost velkou frontu.

Velkým překvapením bylo množství cizinců, na které jsme u nás na vesnici nebyli vůbec zvyklí. Až po pár minutách jsme zjistili, že se nejedná o občany cizích států, ale o uplně obyčejné ožralé pražáky, kteří se ve čtyři ráno vracejí z blízkých kaváren. A tak jsme se museli naučit celou novou slovní zásobu.

(Dva Cheeseburgery sebou, prosím: dva čze sebo, prsm.
Jedno Tasty menu s hranolkami a malý Sprite: tejsty meňčko s hrnama a maléj spr spráj, vole.. A další.. )

Ke konci směny jsme zjistili, že kolem paté ranní už jsou zákazníci neskutečně opilí, takže než abychom se nadřeli, raději budem každému dávat tři burgry se sýrem a malou colu. Všichni byli spokojení, až na vedocí směny, která si tohoto malého „vošmelu“ všimla (čtvrtá sympatie) a tehdy jsme si poprvé uvědomili, že jsme se asi na poprvé zrovna dvakrát nepředvedli.

/Vojta/

Sdílejte nás dál:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>